Psykoterapi og psykoanalyse v. psykolog Bente Petersen

Anmeldelser

Home
Priser og ventetider
Henvisning til psykolog
Supervision
Publikationer
Links
vejviser
Om os

 
 
D. 6.5.06 udkom antologien FOKUS PÅ FREUD
Hans Reitzels forlag, 335 sider, 325,- kr.
 
Bogen har artikler af: Peter Thielst, Bent Rosenbaum, Preben Hertoft, Ghristian Graugaard, Ole Andkjær Olsen, Talli Ungar Felding, Finn Korsaa, Bo Møhl, Søren Aagaard, Gert Rønsby og Hanne Paludan-Müller, Susanne Lunn, Bente Petersen, Margit G. Jørgernsen og Martin Lotz, Steen Visholm, Judy Gammelgaard, Laurits Lauritsen, Torben Ulrich, Jørgen Dines Johansen, Paardekooper, Stig Dankert Hjort, Jørgen Knudsen, Christian Braad Thomsen, Lilian Munk Rösing, samt 23 tekster/tekstuddarg af Freud, hvoraf nogle er oversat for første gang

focusonfreud.jpg
Køb bogen her

Jyllandsposten d. 6.maj 06 

Ole Andkjær Olsen, Christian Braad Thomsen & Bente Petersen (red.): FOKUS PÅ FREUD.

Af LONE NØRGAARD

I dag fylder psykoanalysens ophavsmand Sigmund Freud 150 år. 25 Freud-kendere markerer dagen med et flot festskrift. Læs artikel

Anmeldelsescitat: 

”De enkelte kapitler udgør en afrundet helhed, så læsningen kan indtages i passende doser. Det er en fordel i en tid, som vi alle har for lidt af. For til trods for at Freuds sprog er rimeligt klart og kan læses af den moderne forbruger, er hans værker næppe natbordslæsning for ikke-fagfolk. I Fokus på Freud er de vigtigste sider af hans psykoanalytiske landvindinger imidlertid berørt, så er man som seriøs begynder parat til at starte en tand mere ambitiøst end tegneserien "Freud for begyndere", så fang an her. For kendere vil der være tale om et interessant highlight-repetitionskursus.”     Lone Nørgaard

 

 

Politiken d. 6.maj 06

Manden, der har formet den vestlige selvopfattelse, blev født i dag for 150 år siden. Det fejres med en antologi om hans tanker og betydning.

Anmeldelsescitat:

 ”Forbilledligt disponeret
Titlen 'Fokus på Freud' er nok det mindst veloplagte ved denne bog, der er forbilledligt disponeret og struktureret. ... Inden selve essayene, som alle er korte og stramme - der må have været enten nogle meget erfarne/afrettede bidragydere eller nogle benhårde redaktører på spil - får vi en godbid fra Freud selv: en helt central tekst, velskrevet og veloversat. Den tager bidragyderne så udgangspunkt i.

    Hver af de 23 kapitler - der har titler som 'Det ubevidste', 'Drømmen', 'Den infantile seksualitet', 'Ødipuskomplekset', 'Lægmandsanalysen', 'Den kliniske praksis', 'Freud og Kierkegaard', 'Sproget' etc. - indledes med et redaktionelt resume af Freuds tekst og en ultrakort præsentation af skribenten, der har leveret essayet.
Pirrer diskussionslysten
Der er ingen kronologi, så vidt jeg kan se. Til gengæld - og her blev jeg helt overstadig af begejstring - er den tematiske rækkefølge nærmest genial.”
        Maria Tetzlaff

Læs mere

 

 

Weekendavisen d. 11.5.06

Freud Pfønix

Anmeldercitat:

"Fint nok med en grundlæggende positiv bog om Freud - efter alle modegrillerne. Hvert afsnit har et kort uddrag af en Freud-tekst og de holder i den grad vand."

Bo Bjørnvig 

Læs mere

 

 

Ekstrabladet d. 21.5. 2006

Anmeldercitat:

""Fokus på Freud", et rigt samleværk udfgivet i anledning af 150-årsdagen for Freuds fødsel den 6. maj."

 

 

Folkeskolen.dk  d. 15.6. 2006:

 

Fokus på Freud Anmeldt af: Heidi Friborg Christophersen

 

 Lækker, lærd og læseværdig bog om Freud, der ville være fyldt 150 år i 2006. Denne posthume fødselsdag fejres med en stor antologi om Freuds tanker, hvor man får nyttig viden om det ubevidste, drømmen, kunsten, kærligheden, religionen, driftslivets og ødipuskompleksets betydning for Freuds menneskesyn. Freud var en epokegørende moderne tænker, og det fortælles der om i 23 essays, der hver især indledes med et Freud-citat for virkelig at få slået de pågældende temaer an. Når man læser både Freuds egne oversatte ord og så de nye efterkommeres ord, er det slående, så store samfundsmæssige ændringer der er sket i de sidste 100 år. Og alligevel er der masser af begreber, som for eksempel fortrængning, introjektion, projektion, sublimering, regression, overføring, modstand og overjeg, som i dag fremstår som dagligdagsord og som nudanske ord.

Det er danske fagfolk, forfattere og kulturpersonligheder, der har skrevet interessante artikler, der forhåbentlig vil blive brugt på seminarier, højskoler og til anden voksenundervisning. Freud selv udviklede hele tiden sine teorier og praksis, så man kan sige, at denne bogs forfattere virkelig må være sande Freud-elever, når de udfører egne revisioner og tilføjelser til Freuds forfatterskab. Derfor må man også gerne tolke Freuds mærkelige udtalelser om kvindekønnets penismisundelse som et udtryk for hans kritik af den borgerlige kvindeundertrykkelse, der fandt sted for så mange år siden. Vi er jo alle produkter af vor tid og opdragelse og tænker derfor i tråd med de livsvilkår, som vi får tildelt. Aldrig så man så ung en 150-årig!   

 

http://217.28.161.163/ObjectShow.asp?ObjectID=43099

 


nyefagbooks.jpg